27.9.07

Iceta: Més útil que la discussió sobre identitats, és treballar per tal que tothom s'identifiqui amb el país


Avui, segon dia del debat de política general, ha estat el torn dels grups parlamentaris.

Ha quedat molt clar: Mentre Montilla ha fet una crida a superar “la Catalunya acomplexada” i ha advocat per un país “d’homes i dones lliures, orgullosos de les seves arrels i compromesos amb el futur”, Artur Mas no té projecte. CiU i Artur Mas avalen als que diuen que Catalunya està desanimada, o està desorientada, o està desil·lusionada: confonen l’estat d’ànim d’un sector amb el de tot un país. La veritat és que el líder de l’oposició no sembla estar en els seus millors moments. Ha estat dispers, agre i, fins i tot, ressentit.

En el torn del grup socialista, el portaveu Miquel Iceta, ha estat esplèndid. Amb el seu millor estil, amb una oratòria clara i entenedora, dient les coses pel seu nom, un discurs molt ben elaborat intentant connectar amb els sentiments de la gran majoria de catalans i catalanes. Podeu trobar el discurs complert clicant aquí.

Els trets fonamentals del discurs del Miquel Iceta:

- El President sap on va.
- No podem tancar el catalanisme en un sol projecte polític.
- Més útil que la discussió sobre identitats, és treballar per tal que tothom s’identifiqui amb el país.
- Les guerres de banderes mai no han portat al triomf dels ideals. Prou vegades hem vist trepitjats els nostres símbols nacionals i menyspreada la nostra llengua com per imitar aquestes actituds insensates.
- Hem de REPENSAR CATALUNYA.
- Si Catalunya “interessa”… la nostra nació té futur. Si Catalunya sedueix, té futur. Si Catalunya interessa serà si proporciona benestar, si genera oportunitats. I així serà també capaç d’integrar als nouvinguts.
- Tenim problemes sí, però també oportunitats i gent nova que no es queda amb els braços creuats esperant que des de la política resolguem els seus problemes.
- El Govern està guanyant la discussió en el terreny real. Mentre uns es barallen per saber qui és més nacionalista, el seu govern assoleix un acord transcendental en matèria d’inversió de l’Estat en infraestructures a Catalunya.

També podeu llegir un “rapport” en aquesta nota de premsa.