25.1.06

TINDREM UN BON ESTATUT!



El Quim Nadal, en una reunió, en la que parlàvem sobre les negociacions de l'Estatut i de com sembla que tothom vol apuntar-se'l com a seu únicament, ens va dir:

"No us preocupeu, perquè mentre tots es disputen la paternitat de l'Estatut, la maternitat és nostra".

Després el Miquel Iceta, amb l'originalitat que el caracteritza, va posar en el seu diari aquest lema que podeu veure "El Estatuto tiene muchos padres pero una sola Madre, Manuela".

I jo m'hi atreveixo a afegir que, si féssim la prova de l'ADN per a comprobar la paternitat, el veritable pare seria el Miquel Iceta!

Bromes apart, el que la gran majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya tenen clar és que si tindrem nou Estatut serà, sobre tot, perquè tenim un Govern a la Generalitat, el del pacte del Tinell, el del Govern presidit per Pasqual Maragall, que ho ha impulsat decididament i que ha apostat per a millorar l'autogovern de Catalunya i el seu finançament. Com també saben els ciutadans que aquest acord, entre Catalunya i el Govern d'Espanya, ha estat possible per la valentia de José Luis Rodríguez Zapatero per a portar a terme aquest canvi tan important, tot i la ferotge oposició del Partit Popular. L'Estatut, però, és de tots. De tots els partits que li han donat suport al Parlament de Catalunya i serà l'Estatut de tots els catalans i catalanes quan així ho diguin en el Referèndum que es farà al final de tot el procés.

El nou Estatut obrirà una nova etapa per a Catalunya. Disposarem de més recursos amb un sistema transparent, just i solidari. Gestionarem els ports i els aeroports, els permisos de treball dels immigrants, l'inspecció de Treball, els ferrocarrils de rodalies, les beques de l'ensenyament obligatori, .... El Tribunal Superior de Justícia serà la última instància judicial a Catalunya. Tindrem més competències i més llibertat per exercir-les. La llengua i cultura catalanes tindran la màxima protecció i projecció social i Catalunya veurà reconeguda la seva singularitat nacional i els seus drets històrics.

Aquests són alguns dels avenços que suposarà el nou Estatut. També comportarà millores molt importants per als ajuntaments, que al cap i a la fi són l'Administració més propera als ciutadans. Millor finançament i més competències.

VISCA EL NOU ESTATUT!

No hay comentarios: