23.2.06

L'ALCALDE DE MOLINS DE REI HAVIA D'HAVER CERCAT INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT SOBRE LA VIA DE CORNISA




Les pancartes amb el logotip de l'Ajuntament al carrer Verdaguer i a la façana de la Casa de la Vila





S’ha aixecat molt de rebombori amb el vial de cornisa, una possible carretera per la que el Pla General Metropolità de l’any 1976 en va preveure una reserva de sol, amb un traçat que surt de Pallejà a l’alçada de la variant de la N-340 que ve de Cervelló (a l’alçada de la gravera) i que va fins a Moncada i Reixac pel mig de Collserola.

El Govern de la Generalitat ha posat a informació de les administracions el Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya (PITC) que, a l’àmbit metropolità, és un dels passos previs a l’aprovació d’un nou Pla Territorial Metropolità. En la documentació del PITC ja s’hi diu clarament: “En relació a la xarxa viària metropolitana, es mantenen totes les reserves urbanístiques del planejament vigent”.

Entenem perfectament que les entitats que han format la Plataforma Salvem la Via de Cornisa, s’hagin mobilitatzat en veure’l en el PITC. Nosaltres tampoc volem de cap manera la via de cornisa, que passa per un dels indrets (la riera de Vallvidrera) més bonics i de més valor biològic de Collserola!.

Ara bé, el que no entenem és que l’Ajuntament, o més ben dit l’equip de govern, sense encomanar-se ningú s’hagi adherit a la Plataforma, sense que l’alcalde hagi fet cap gestió amb la Conselleria de Política Territorial de la Generalitat per tal de recavar informació certa sobre la possibilitat de que aquesta carretera es pogués arribar a fer. Una adhesió a la Plataforma, a més, que s’ha fet sense un acord de Ple previ per a posar el nom de l’Ajuntament (o és que potser l’Ajuntament no som tots els regidors elegits pel poble?).

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ja va declarar fa dies “que no és intenció del Govern fer el vial de cornisa que uneixi Molins de Rei i Sant Cugat del Vallès per Collserola” i va explicar que el PITC recull les infraestructures viàries i ferroviàries que el Govern vol fer i aquelles que tenen marcada la reserva urbanística en el planejament vigent”. Perquè això és el que cal fer legalment per després, en el nou Pla General Metropolità poder-lo eliminar.

L’obligació de l’Ajuntament, i en especial la del seu Alcalde, és la de cercar la informació, entrevistar-se amb els responsables de les altres institucions quan calgui, per tal de poder donar la millor informació als ciutadans i ciutadanes del seu municipi. Això és el que calia haver fet, abans d’adherir-se, sense més, a la plataforma reivindicativa.

No hay comentarios: