2.5.07

CiU va als Tribunals a Madrid per por dels seus resultats a les properes municipals







Un altra article meu publicat ahir al Singular digital:

Sembla com si els de Convergència i Unió ja s’estiguessin posant la bena abans que la ferida amb la impugnació que han fet –anant a Madrid, per a més sorpresa!- de les candidatures Progrés Municipal, Acord Municipal i Entesa pel Progrés Municipal. És que potser estan posant excuses abans que es celebrin les eleccions preveient que puguin tenir un bon descens de vots?

Les llistes de Progrés Municipal ja van ser avalades per la Junta Electoral a les eleccions de 1999 i en les del 2003. No hi ha, doncs, cap novetat! Es tracta d’una coalició tan lícita com ho és la de Convergència Democràtica amb Unió Democràtica.

La raó de ser de la coalició entre el PSC i altres formacions, sota les sigles de Progrés Municipal, no és altra que la d’aglutinar persones progressistes en els municipis petits, on els candidats no són tant d’un o altre partit sinó que tenen un projecte conjunt de progrés pel seu poble, siguin o no militants d’un partit en concret.

Resulta del tot rebutjable que CiU opti per la via del recurs davant d’un tribunal de Madrid perquè s’anul·lin aquestes candidatures, pretenent limitar, així, les possibilitats d’elecció dels ciutadans i ciutadanes i el dret de presentar-se dels candidats. Es tracta d’un fet molt greu!

És que potser els ha fet por el fet que el PSC, amb Progrés Municipal, presenti més llistes que mai?

Perquè segurament aquesta és la veritat. A les eleccions del proper dia 27 de maig es presenten en les nostres candidatures 11.000 persones, un total de 779 candidatures. Els socialistes, a més, hem fet un esforç de renovació de la política en aquestes eleccions. Renovació de candidats i candidates -rejoveniment, més dones- i renovació de propostes. Noves idees per adaptar-nos als nous temps i a les noves necessitats.

Un exemple clar d’aquesta renovació en candidats i en idees el tenim amb l’alcaldable de Barcelona, el Jordi Hereu. Però n’hi ha molts més: Carles Ruiz a Viladecans, Antonio Balmon a Cornellà, Pilar Díaz a Esplugues, Antonio Poveda a Sant Joan Despí, Ana del Frago a Barberà, Xavi Paz a Molins de Rei..... Una llarga llista que cal sumar als alcaldes i alcaldesses que consolidaran la renovació que estan duent a terme de la seva ciutat, com Enric Llorca a Sant Andreu de la Barca o Juan Antonio Vázquez a Sant Feliu de Llobregat, per citar-ne dos exemples.