29.5.07

Felicitats Xavi !

Felicitats al Xavi Paz pel resultat assolit en les eleccions municipals d’aquest diumenge a Molins de Rei. Ha estat un resultat molt bo, fruit del treball i dedicació del Xavi, en primer lloc, de tots els candidats i candidates de la seva llista i del conjunt del PSC de Molins de Rei i en especial del responsable de campanya, el Miguel Zaragoza, primer secretari de l’Agrupació. Felicitats per la campanya!

I afirmo que és un resultat excel·lent perquè quedar només a 143 vots del candidat d’Iniciativa, l’Ivan Arcas, que era l’alcalde des de fa dos anys i tres mesos, que ja havia estat alcalde en el darrer any de l’anterior mandat, i que és regidor de l’Ajuntament des de l’any 1995, no era fàcil.

El Xavi ho ha fet molt be. Ja ho va fer molt be com a regidor a l’oposició els primers tres anys de la seva dedicació a la política i després com a portaveu del grup municipal socialista el darrer any. Però sobre tot, ho ha fet molt be des que va ser elegit candidat, que recordem-ho va ser fa només quatre mesos.

No sé si els companys d’IiE faran una reflexió prou correcte sobre els seus resultats. Jo només vull constatar aquí, en el meu bloc, que allà a on hi ha hagut bons alcaldes, encara que ho hagin estat només durant un, dos o tres anys, han assolit uns resultats molt millors. Només cal mirar les majories absolutes que han tret Joaquim Balsera a Gavà, Carles Ruiz a Viladecans, Antonio Balmon a Cornellà, Pilar Díaz a Esplugues, per esmentar alguns exemples.

En fi, estic convençuda que el Xavi Paz ha estat el guanyador moral d’aquestes eleccions. De fet ho han estat ell i el candidat de CiU, en Joan Ramon Casals, que ha incrementat d’un regidor a tres. Ells dos són els que millors resultats han obtingut al meu entendre. Dos candidats novells que han sabut demostrar la seva capacitat i la seva preparació, que han sabut transmetre il·lusió i ganes de donar-li una bona empenta a la Vila.

També cal felicitar el membres de la CUP, que han aconseguit que l’Àlex Maymó entri a l’Ajuntament. Serà tota una nova experiència a la política municipal.

Ara la correlació de forces és complicada. Hi ha molts pactes possibles i el que cal és que se sumin els màxims esforços pel be dels molinencs i molinenques.



RESULTATS a Molins de Rei:
IIE-EPM 3.093 vots, 30,09% , 7 regidors/res
PSC-PM 2.950 vots, 28,70% , 6 regidors/res
CIU 1.417vots, 13,79%, 3 regidors/ra
ESQUERRA-AM 1.373 vots, 13,36%, 3 regidors/ra
PP 569 vots, 5,54%, 1 regidor
CUP 539 vots, 5,24%, 1 regidor