22.5.07

Xavi 1, Ivan 0


Ahir a la nit ETV-Llobregat TV va organitzar el primer debat d’alcaldables d’aquestes eleccions municipals, el de Molins de Rei. El debat va ser emès en directe a les 10 de la nit i en diferit aquest matí. Hi van ser tots els caps de llista a excepció del Partit Popular que va disculpar la seva absència.

De força més votada a la que menys: Xavi Paz del PSC, Ivan Arcas d’IiE, Víctor Puntas d’ERC, Joan Ramon Casals de CiU, i Àlex Maymó de la CUP (primera vegada que es presenten).

El guanyador, sense cap mena de dubte, va ser el Xavi Paz. Va ser el que més va parlar de les inquietuds de la gent, va ser el que més energia i més força hi va posar. Amb educació i correcció va anar exposant les nostres propostes. Jo crec que va sorprendre als altres contertulians que esperaven un candidat novell i que, contràriament, es van trobar una persona segura, ben preparada i que transmetia seguretat, fermesa i convicció.

L’Ivan Arcas, que primer anava com de passeig, una mica “perdonavides”, es va anar tensionant. Va haver dos vegades que fins i tot li va sortir una crispació que li hem vist a vegades en reunions i plens però que normalment amaga. Una vegada, quan el Xavi va demostrar que l’Ivan no coneixia la història del traçat del Trambaix per Sant Feliu, tot i que és l’alcalde de Molins, i que fins i tot li va haver de dir que potser seria bo que parlés més amb els pobles veïns d’aquelles coses que tan ens afecten, cosa que no fa. L’altra, quan es debatia sobre els equipaments, en que el Xavi va ser l’únic que va parlar de les necessitats de les persones i que va parlar del nou Centre d’atenció primària i de la nova residència. L’Ivan va tenir un moment de enuig i va enarborar el fulletó del seu programa posant-se totalment a la defensiva i com indignat. Indignat de què?

O quan parlant de la mobilitat de Molins de Rei, després que el Xavi exposés les seves propostes de lluitar per tenir el nou pont sobre el riu a l’alçada de la gravera, que ens comuniqui amb l’autopista, l’autovia i la Variant de Cervelló, quan tan el Víctor Puntas com l’Ivan Arcas van parlar del Pla de Mobilitat, i el Xavi els va contestar que quatre anys per fer un pla de mobilitat que encara ni havia entrat per registre no era precisament tenir aquest tema, que tan preocupa la gent de Molins de Rei, com una prioritat.

Be, aquestes només són algunes perles, no puc pas reproduir el debat, però us ben asseguro que el Paco Enrique i jo que estàvem en el petit públic del plató, varem disfrutar de valent. Crec sincerament que el Xavi Paz va aprofitar molt be aquest debat per exposar les seves propostes i que va transmetre plenament les ganes i la capacitat que té per a portar-les a terme.

Un hurra ben fort pel Xavi Paz. Serà un gran alcalde!!!!!!