7.5.04

EL FRACÀS DE BUSH I AZNAR. Article publicat a El Far

A començaments d’aquesta setmana l’expresident del Govern, José Mª Aznar, presentava davant d’un auditori (ben popular) el seu llibre sobre els seus vuit anys de govern. En el seu discurs va arremetre contra la decisió de José Luis Rodríguez Zapatero de retirar les tropes espanyoles de l’Iraq. Va qualificar la mesura com “la primera victòria del terrorisme islamista” i com “una cessió davant el terror”, dient també que així seriem cada dia més vulnerables.

Caldria recordar els arguments amb que Aznar va justificar el seu alineament amb la política del president nord-americà George Bush quan, en contra de l’opinió del 90 % dels espanyols, va decidir que Espanya anava a la Guerra de l’Iraq: la pacificació de la zona, la seguretat mundial (lluita contra el terrorisme internacional), i el control del preu del petroli (i, per tant, la defensa de les economies occidentals).

Doncs be, Sr. Aznar, cap d’aquests tres motius principals s’ha aconseguit:

La zona és hores d’ara un veritable polvorí. La població iraquiana està rebent de manera continuada els efectes d’una guerra que amenaça a perpetuar-se per molt de temps.

La sensació d’inseguretat és cada vegada més gran a tot el mon. Desgraciadament, Aznar es va ben equivocar quan va dir que “el mundo es hoy más seguro que antes” des de les Illes Azores, amb un somriure d’orella a orella al costat de Bush i Blair.

I, finalment, el preu del petroli està, hores d’ara, molt per sobre del que estava abans de la guerra.

Seria bo que José Mª Aznar reflexionés sobre tot això. Rectificar és de savis.

Carme Figueras i Siñol
Diputada del PSC al Parlament de Catalunya


Article El Far
7 de maig de 2004.

No hay comentarios: