4.5.05

A PROP DE LES PERSONES. Article a El Far

El Tripartit és a punt de complir els 500 dies de govern. No sempre les seves actuacions pel que fa a les polítiques socials, de salut o educatives han tingut el ressò mediàtic que mereixien. Altres assumptes de la política han ocupat l’escena política.

Potser en el terreny de les polítiques a prop de les persones en el que el Govern tripartit ha tingut una resposta més ràpida i important al Baix Llobregat (pel grau de compromís assolit) ha estat en el terreny de la salut.

La nostra comarca va estar, amb els governs anteriors, la gran oblidada pel que fa als serveis sanitaris. Varem patir, durant masses anys, les ràtios de llista d’espera més elevades de tot Catalunya i els nostres Centres d’atenció primària i hospitals eren els més col·lapsats.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assumit des del primer moment el repte de compensar aquest desequilibri que patíem. S’està aplicant un Pla sanitari especial pel Baix Llobregat. Més metges i més pediatres als llocs més col·lapsats des dels primers mesos. Les obres de l’hospital de Sant Joan Despí, reivindicat durant 20 anys, ja s’han adjudicat. Ampliacions o nous hospitals a Martorell, a Viladecans i a Sant Boi són altres de les actuacions previstes per un Govern que prioritza la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Carme Figueras Siñol
Diputada del PSC al Parlament de Catalunya

Art El Far
4 de maig de 2005

No hay comentarios: