3.5.06

HA AGRADAT LA NOVA PLAÇA DEL MERCAT? Article publicat al Casa de la Vila

Escric aquest article l’endemà de Sant Jordi i, per tant, l’endemà de la inauguració de la nova Plaça del Mercat. Espero i desitjo que quan aquest article es publiqui algunes de les mancances que ara te la plaça estiguin arreglades o en vies d’arranjament.
Sempre he pensat que inaugurar una obra quan no està acabada no és una bona política, doncs la única cosa que s’aconsegueix són encara més detractors.
La nova plaça del Mercat ja ha estat batejada el mateix dia de la seva inauguració com “el cementiri” o com “la plaça dels nínxols”. Aquests són dos noms que molts varem poder escoltar, donat que la gent s’ho anava passant de boca a orella. En vaig sentir algun més que prefereixo no escriure. Caldria preguntar-se si aquests noms només són el fruit de l’imaginari popular com a conseqüència del fet que es va haver de córrer molt per a acabar l’obra a darrera hora i que el dia de Sant Jordi hi faltaven encara massa detalls pendents.
Si les plantes s’haguessin plantat amb més dies d’antelació i per tant estiguessin més arrelades i més crescudes, si tots els frontals dels grans pilons de ciment estiguessin dissimulats i tapats amb bancs i amb fusta, si no hi haguessin tantes rajoles del paviment mal posades, si la barana de vidre dels costats de la rampa de l’entrada de l’aparcament hagués estat tota acabada en comptes de la xarxa provisional que hi havia, si el pedrís inferior d’aquesta barana no estigues sense acabar i amb els totxos encara a la vista, si la zona de jocs infantils fora alguna cosa més que un petit sorral, etc. etc., hauria fet més goig? Hauria agradat més a tothom? Se l’hagués batejat igualment com el cementiri o la plaça dels nínxols?
Espero i desitjo que quan tot això s’hagi arranjat puguem mirar-nos-la tots amb uns altres ulls i agradi a més gent. Ho espero i ho desitjo perquè la Plaça del Mercat és el cor mateix del centre de la vila. No sé si que agradi més serà del tot possible, ja que probablement s’ha volgut posar moltes coses en un mateix espai que no deixa de ser limitat.Potser la plaça del Mercat no donava per tant. Potser no hi havia suficient espai per a posar-hi jocs per la canalla (tal i com ha quedat, els nens i nenes hi hauran d’entrar per torns rigorosos), per deixar-hi espai per a actuacions o per a sardanes, perquè hi puguin passar els cotxes a les hores que s’obri el trànsit, per encabir-hi la rampa d’entrada i sortida del pàrquing, per tenir espais d’ombra a on seure i per a posar-hi taules i cadires de bar. Potser una cosa és la participació i una altra és voler acontentar tothom, voler tenir una mica de tot i res del tot.
Espero i desitjo que, amb el temps i els detalls, la Plaça del Mercat acabi sent millor.

No hay comentarios: