7.3.08

No ens podem confiar




Aquest diumenge estem tots cridats a votar i el panorama, hores d’ara, està plenament obert. Si fem cas de les darreres enquestes publicades, les expectatives d’un triomf de Zapatero sembla que són millors que dies enrere, en els que l’empat en vots –que no oblidem pot significar una victòria en escons del PP- era més plausible. D’altra banda, el segon debat Zapatero-Rajoy va decantar l’opinió pública a favor del primer.

Ara bé, hi ha altres dades en les enquestes que cal tenir en compte. L’electorat del PP és plenament fidel. No hi ha cap dubte de que la dreta anirà a votar. En canvi, l’electorat socialista fluctua uns punts amunt o uns punts avall en funció de la intuïció que tenen els ciutadans d’influir en els resultats. Així, a la que sembla clar que guanyarà Zapatero, baixa uns punts la intenció directa de vot vers els socialistes. Alguns electors, amb la confiança de que no tornarà la dreta a Espanya, creuen que es poden permetre el luxe de poder ser més crítics amb el sistema polític i optar per l’abstenció. Altres electors es poden plantejar votar opcions polítiques, tot i que legítimes, més minoritàries, les quals estan dedicant tots els seus esforços a donar per fet que guanyarà Zapatero i que, ara, el que cal és votar-los a ells perquè tinguin capacitat d’influir a Madrid.

Com diu la nostra candidata, la Carme Chacon, el dia 9 a les 9 del matí tots els comptadors estaran a zero i cal anar a votar, massivament, per evitar que torni la dreta més reaccionaria a governar el nostre país. El vot al PSC és l’únic que assegura que continuem avançant en el progrés social endegat en els darrers quatre anys.


Aquest article meu el publica avui el semanari El Far que va encartat en el Periódico al Baix Llobregat
Les fotos són de l'espectacular acte electoral celebrat ahir dijous pels socialistes catalans al Palau Sant Jordi amb Jordi Hereu, José Montilla, Carme Chacon, Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero. Un acte vibrant!!