31.10.04

EL GOVERN DE PASQUAL MARAGALL AJUDA L'AJUNTAMENT DE MOLINS DE REI. Casa de la Vila

Fa poques setmanes, coincidint amb la nostra Festa Major, es va portar a terme al Parlament de Catalunya el Debat d’Orientació Política General. El president Pasqual Maragall va explicar tot el que ha portat a terme el nou govern catalanista i d’esquerres en aquests nou mesos de camí i els projectes de futur que s’aniran concretant en el proper any. Els canvis i avenços més significatius són els fets i els que es faran en el camp de l’educació, la sanitat i d’altres polítiques socials, que són prioritat d’aquest Govern. També és veritat que si no hi ha inversió en infraestructures i transport, i a afavorir una indústria catalana innovadora i competitiva no es generen les condicions necessàries per a l’increment i la millora de l’estat del benestar i, per tant, aquest és un altre bloc d’objectius del Govern Maragall.

Em vull referir aquí, però, al canvi notori que està portant a terme aquest nou Govern de la Generalitat pel que fa al suport als ajuntaments, un canvi important en les formes, en la relació i en el respecte de les competències i de la capacitat d’intervenció dels ajuntaments en la millora de la vida quotidiana. I, sobretot, un suport efectiu a aquesta tasca amb més recursos derivats de la Generalitat cap al món municipal.

A través del que s’anomena Pla Únic d’Obres i Serveis, que aquest any ha estat incrementat amb una dotació molt important provinent de la Diputació de Barcelona, la nova Generalitat s’ha compromès a aportar finançament per a la rehabilitació de la urbanització dels espais interiors de l’illa Incresa al barri del Canal, per a obres al carrer Montserrat, per adequar terrenys per a l’aparcament de vehicles al carrer Esperanto (més amunt de les petanques), per a la connexió de la Riera Nova amb la zona industrial Riera Molí (per darrere del cementiri) i a finançar una part de les obres ja fetes d’habilitar una vorera al c. St. Antoni M. Claret (davant del CAP).

D’altra banda, mitjançant els fons FEDER i altres partides, també dedicarà importants recursos a l’obra de reforma del Mercat Municipal. Unes altres inversions seran per a la millora de les escoles de primària i instituts de secundària de la vila, d’entre les quals cal destacar la nova escola de la Granja de dues línies, que estarà acabada abans del setembre de 2006 i que ja ha començat a funcionar en barracots provisionals força dignes i acollidors.

Però, tal com deia abans, a banda de les inversions, el que s’ha notat de debò és la nova manera d’entendre la cooperació i la col·laboració del conjunt del Govern de la Generalitat amb els ajuntaments. Ara, als ajuntaments els tenen en compte a l’hora de prendre decisions, se’ls consulta, se’ls escolta i se’ls ajuda en tot allò que és possible i es pot fer.

No voldria acabar sense felicitar a tots els que han fet possible la nostra Festa Major. Un cop més, les nostres entitats i associacions han estat a l’alçada. L’esforç ha estat considerable i s’ha treballat de valent per fer-nos gaudir a tots plegats, amb una bona convivència, amb tolerància i amb alegria.

Carme Figueras i Siñol
Portaveu del Grup Municipal Socialista

No hay comentarios: