14.10.04

LA NOVA ETAPA. Article publicat a El Far

Fa poques setmanes varem celebrar al Parlament de Catalunya el primer Debat d’Orientació Política General del nou Govern de la Generalitat. El discurs del president Maragall va posar clarament de manifest el nou tarannà del Govern. Va ser un discurs ple d’il·lusió, de responsabilitat i d’ambició pel país. El President va desgranar amb fermesa el canvi que està portant a terme el Govern tripartit, l’acció de govern, els plans d’actuació i les propostes de futur.

Les resolucions proposades i aprovades pels grups parlamentaris que donem suport al Govern van posar de manifest la solidesa de l’acord tripartit i van deixar molt clar el gir progressista endegat en aquesta nova etapa: els compromisos socials, els de reequilibri territorial i les mesures pel progrés econòmic necessari per portar-ho a terme.

Per la seva part, el grup de CiU va fer panys i mànigues, ja des d’abans del debat, per intentar qüestionar-lo i desacreditar-lo. Van fer batalla contra la intervenció del Conseller en Cap i, a l’hora de les propostes, ens van proposar resolucions sobre tot allò que ells no van estar capaços de fer quan governaven o be sobre una manera d’entendre les relacions amb el Govern de l’Estat des de l’enfrontament i no pas des de l’entesa i el diàleg.

Una vegada més, CiU ens va deixar clar que no acaba de trobar el seu lloc en el nou escenari català. No acaben d’acceptar el paper que els ciutadans i ciutadanes els han encomanat: el d’una oposició al servei del país útil i responsable. Esperem que tard o d’hora trobin el seu encaix en la nova situació política en benefici de tots.

Carme Figueras i Siñol
Diputada al Parlament de Catalunya

Article El Far. 14 d’octubre de 2004.

No hay comentarios: