21.2.05

A MOLINS DE REI LI CONVENIA UN PACTE DIFERENT. Casa de la Vila

Tal i com ens havien anunciat, aquest febrer s’ha fet el canvi d’alcalde. Molins de Rei haurà canviat d’alcalde tres vegades en tres anys i en cap d’aquestes tres vegades l’alcalde haurà guanyat les eleccions.

Estem en uns moments d’aturada pel que fa a la planificació dels reptes estratègics de Molins de Rei. En els dos anys de mandat que gairebé portem, tot el que s’ha fet ja s’havia projectat, endegat i fins i tot finançat per l’anterior Ajuntament en el que els socialistes hi teníem moltes responsabilitats de govern: les obres dels aparcaments públics soterrats a la Plaça del Mercat, el nou pas sobre les vies del tren, els nous espais de Ràdio Molins de Rei, el Centre de formació d’adults Rafael Ferré, la consolidació del bus urbà, la nova coberta retràctil de la Piscina municipal,...

S’està treballant a remolc del que ja estava en marxa i a remolc del que el nostre grup a l’oposició, el més votat, proposa i exigeix. El govern municipal va a remolc o a vegades, que és pitjor, a la contra i a boicotejar les nostres propostes, com és el cas de l’encaparrament que té aquest govern municipal de fer el nou ambulatori que Molins de Rei necessita ja amb urgència a un extrem de la vila i no al centre.

Aquest és el balanç de la primera etapa d’aquest mandat municipal. Un balanç negatiu, si ho comparem amb el que podria haver estat, per Molins de Rei, un pacte diferent. Perquè l’acord que Molins de Rei necessitava era el de les forces de progrés, catalanistes i d’esquerres. Un acord com el que mesos després es va assolir a Catalunya amb el govern tripartit de la Generalitat: PSC, ERC i IC. Aquesta hagués estat la millor opció, la opció de la “suma” i no la de la “resta”, la opció que hagués aportat a Molins de Rei totes les energies comunes entre les administracions molinenca, catalana i fins i tot, l’espanyola després del triomf de Zapatero a l’Estat.

Davant d’aquesta situació, el nostre grup ha fet la feina que li ha tocat fer, la de l’oposició. Sense complexos i sense recances. Hem fet un seguiment intens de les mancances de l’actuació del govern municipal. Més de 75 precs i preguntes en el Ple en interès dels veïns de la vila i una dotzena de mocions com la del nou ambulatori al centre o la d’un estudi acurat de les necessitats de transport públic dels barris de muntanya.

Ens hem oposat a una apujada d’impostos abusiva, que no va pas acompanyada d’una millora dels serveis essencials: la neteja dels carrers, l’enllumenat, el manteniment de la via pública (més enllà del que nosaltres denunciem) o per un servei ràpid i eficaç de la guàrdia urbana.

És el que estem fent i seguirem fent, des de l’oposició, amb responsabilitat, en nom dels 3912 molinencs i molinenques que ens van votar i que ens van donar la seva confiança com per ser la llista més votada a les darreres eleccions.

Carme Figueras i Siñol
Portaveu del grup municipal socialista

Casa de la Vila
Febrer 2005

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Felicitats Carme, m'agrada molt que t'hagis plantejat fer el blog, m'interesa rebre'l.
He notat a faltar algún comentari a l'Hospital de Viladecans.
Endevant
Núria Bozzo

Pedro dijo...

Jaja, quina gràcia que em fas, tots els arguments que m'estàs donant són els que dóna l'Artur Mas quan critica el tripartit. Pastats! T'has copiat el seu discurs! Que si teniu més vots, que si van a remolc del que es va pactar en l'anterior govern, bla, bla, bla...