14.5.07

Les perles del debat electoral de Ràdio Molins de Rei de dilluns 14 de maig
Avui s’ha fet a Ràdio Molins de Rei un debat electoral amb membres de les diferents candidatures no caps de llista. Als socialistes ens ha representat l’Esther Espinosa, número 3 i actual regidora a l’Ajuntament. Ja ho sé que potser no seré prou objectiva, però vull posar aquí en el meu bloc la meva opinió sobre el debat i algunes les perles que s’hi ha dit.

Per mi, sense cap mena de dubte, l’Esther ha estat la millor! Ha estat la que més ha parlat dels temes que interessen la gent, amb contundència i amb coneixement del missatge. Val a dir que el representant d’ERC, el Xavi Montserrat, a la seva manera, també ho ha fet prou be, com també el representant de la CUP, Albert Botran, que tot i la seva joventut ha fet un bon paper.

Els més fluixos, el Joaquim Martí i la Montserrat Cateura, qui, tot i parlar fluidament, crec que ha equivocat força el seu missatge.

Abans de passar a les perles, felicito el moderador, el Josep Ferrer, que ha estat just i equilibrat. No és tasca fàcil.

Montse Cateura (IiE): Gairebé no ha citat l’Ivan Arcas (potser només una vegada?). Ha parlat molt de democràcia participativa. Fins i tot semblava que la participació ciutadana sigui únicament d’IiE i de ningú més. L'Esther li ha deixat cla!

Quan l’Esther Espinosa li ha dit que els d’IiE no paren de repensar i repensar els equipaments que Molins de Rei necessita, tot fent referència al Pla Estratègic de fa 10 anys, sense concretar ni fer-ne cap, i quan li ha dit que Molins de Rei necessita més equipaments culturals, la Montse Cateura ha dit que ja van fer l’Escola de Música i la Llar d’Avis. Quants anys fa d’això? 25 anys i 20 anys respectivament!

Xavi Montserrat (ERC): A la campanya municipal del 2003 ningú no reivindicava l’acció de govern. No sé que en deuen haver pensat d’això els d’IiE que són qui tenien l’alcaldia!

Xavi Montserrat (ERC): En habitatge no es van trobar res preparat a l’inici del mandat. Doncs be, igual de ben preparat que ara: ni les Guardioles, ni Ca n’Ivorra, ni Can Coll, ni can Malvehi.... Rés no s’ha fet encara en quatre anys. Estem allà mateix a on estavem fa quatre anys i més. L'Esther ja ho ha dit!

Esther Espinosa (PSC): Ha parlat dels joves que no volen marxar de Molins de Rei, la nostra proposta de posar a disposició 1.500 habitatges, de compra i de lloguer, protegits i mesures de suport i mediació pel lloguer de pisos buits! Molt bé. Si guanyem les eleccions, nosaltres sí que complirem!

Xavier Montserrat (ERC): ha tingut fil directe amb les administracions supramunicipals, tenia el telèfon de la diputada de Benestar Social de la Diputació.. La diputada és del PSC, una mostra que els socialistes no som sectaris, no com l’actual alcalde que masses vegades no ens avisa ni dels actes oficials, o ho fa el dia abans perquè no hi puguem anar!

X.Montserrat (ERC): ells són els únics que han fet polítiques de joventut i posa d’exemple el Pla director, el Mou. Doncs se’l va trobar preparat pel nostre regidor, el Joan Guitart, i finançat per la Diputació!

Montse Cateura (IiE): Nosaltres no ens devem a la direcció del Partit. Potser per això avui han convidat al conseller Saura?

Albert Botran (CUP):
Volen un espai autogestionat com ho va ser Can Ivorra. Tenen raó!

M. Cateura (IiE): Es pregunta: Més equipaments culturals són realment necessaris? Diu que la ciutadania trasllada unes propostes culturals i l’Ajuntament les ha de recollir... Bé, doncs, com molt be ha dit l'Esther, potser per això tenim la biblioteca que tenim, la Federació Obrera està igual després de 10 anys d’haver-ne aconseguit el retorn..... Veritablement els falta ambició!

Joaquim Martí (CiU): Proposa que el futur l’equip de govern estigui dues hores a la setmana a cada barri. També la descentralització de la gestió municipal als barris. Potser volen fer districtes com a Barcelona?

Esther Espinosa (PSC): Participació no és voler acontentar tothom. Tampoc és marejar la perdiu sense tenir voluntat d’actuar concretament. No es pot parlar tan de participació i no contestar les peticions i instàncies dels ciutadans.

Molt bé, Esther, tens raó. Molins és mereix molt més. Hem de recuperar el temps perdut els darrers quatre anys. Molins de Rei pot aprofitar molt més les seves potencialitats, amb un bon lideratge com el que el Xavi Paz i tot el seu equip representeu. Un equip capaç de gestionar i de resoldre problemes, des de la sensibilitat i de la proximitat amb la gent.