26.2.10

Mas entre les eleccions i la crisi


Aquest dimecres, al Parlament, va tenir lloc el debat sobre la situació econòmica i les mesures per afrontar la crisi. El president Montilla, amb una exposició realista, sincera i plena de dades i propostes, va posar clarament de manifest que el seu Govern té en les seves actuacions com a prioritat màxima la de superar la crisi i com a més urgent la de combatre l’atur. Montilla ho va explicar abastament i va reclamar col·laboració.

En resposta a la mà estesa de Montilla, a tantes dades i propostes, Artur Mas no va fer altra cosa que dibuixar-nos un país a punt de la catàstrofe –tot per culpa del “Tripartit”, com sempre fa- a dir una vegada darrera l’altra que falten pocs mesos de les eleccions, posant així de manifest que no pensa en altra cosa. Amb la seva actitud de minimitzar tot el que se li proposa fer a Catalunya, amb els agents econòmics i socials, Mas només anava repetint que el què cal és fer un front de tots els partits catalans a Madrid. Com si el nostre nivell d’autogovern no ens permetés projectar de manera natural des de Catalunya, el nostre lideratge sobre el conjunt de l’economia espanyola. En fi, Sr. Mas, faci-s’ho mirar!

Afortunadament, el Govern Montilla va ser el primer en prendre mesures per la crisi. Ho ha vingut fent des de l’abril del 2008 i ho continuarà fent. Tan és així que som la comunitat autònoma que més esforç econòmic està fent en relació al PIB per a combatre-la i per a crear ocupació.


(Article que em publica avui El Far)