23.4.10

El principal culpable és el PP


Sembla mentida que els de Partit Popular parlin tant de respectar el Tribunal Constitucional quan han estat ells qui l’han portat a la greu situació de descrèdit en que es troba. Ha estat el PP qui ha bloquejat la renovació dels 4 magistrats el mandat dels quals va caducar l’any 2007 (3 d’ells designats pel PP), qui ha impedit la substitució d’un membre que va morir ja fa temps i qui, amb arguments més que discutibles, va ordir la recusació d’un magistrat del bloc progressista.

I tot això per quin motiu? Doncs perquè fos aquest Tribunal, amb aquesta configuració que els és favorable, el que dictaminés sobre el seu recurs contra l’Estatut de Catalunya.

Tot i que el Partit Popular ho va intentar impedir amb campanyes del tipus “España se rompe” i, fins i tot, amb una recollida de signatures de dubtosa legalitat, l’Estatut va rebre el suport de les Corts espanyoles i, després, el poble de Catalunya el va referendar. El PP no es va conformar i sense acceptar la voluntat popular va interposar el recurs davant del Tribunal Constitucional, utilitzant tots els mitjans perquè aquest l’acabi tombant. Tan li fa el preu que paguin les nostres institucions, tan li fa el preu que haguem de pagar tots plegats per la seva actitud obstruccionista.

I és per tot això, per aquesta hostilitat contra Catalunya, que el president Montilla ha deixat ben clar que,sigui quin sigui el resultat de les properes eleccions, no pactarà amb el PP. I Artur Mas? Perquè no diu el mateix?
Article publicat al El Far, 23 d'abril de 2010