20.1.06

El Govern ha aprovat el projecte de Llei de Serveis Socials



El Govern de la Generalitat ha aprovat aquesta setmana el projecte de llei de Serveis Socials, del que n’he parlat en diverses ocasions en aquest blog, i que ara iniciarà el tràmit parlamentari. Podeu trobar una extensa explicació en aquesta nota de premsa publicada pel Departament de Benestar i Família i també un informe econòmic que detalla la inversió i els increments de recursos humans, de serveis i de prestacions previstos per l'aplicació d’aquesta llei del 2007 fins el 2015.

D’altra banda, el Govern de l’Estat va aprovar a finals del passat mes de desembre l’avantprojecte de llei de la promoció de l’autonomia personal i d’atenció a la dependència, que posa les bases per a una futura llei que comportarà una font molt important de recursos per a donar serveis i atenció a les persones que necessiten suport per a portar a terme les tasques quotidianes.

Es tracta de dos passos importantíssims per a la construcció del que anomenem “quart pilar de l’Estat del Benestar”, el dels serveis socials, de manera que aquests estiguin, pel que fa a la garantia de drets i a la universalització a l’alçada dels sistemes de salut, pensions i educació.

Per a l’anàlisi de l’abast d’aquests canvis, la Fundació Campalans, a la revista del quart trimestre de 2005, dedica un monogràfic sota el títol "El quart pilar de l'Estat del Benestar" que conté articles, entre d’altres, de la consellera de Salut, Marina Geli, del professor de Sociologia, Sebasià Sarasa i un d’escrit per mi mateixa.

(L'autor del dibuix és l'amic Manel Ferré)

No hay comentarios: