8.1.07

SIS MESOS I MIG INTENSOS!

Em reincorporo avui a la blogosfera després de més de set mesos absent. La veritat és que això de ser consellera no deixa temps lliure per a gairebé res i, si tenim en compte que aquesta tasca, la de consellera, ja la vaig començar amb data de caducitat, doncs encara menys. En ser el final de la legislatura, tot ho vam haver de fer amb decissió i rapidesa.
Han estat sis mesos i mig molt enriquidors des del punt de vista polític i personal. Polític per les possibilitats que he tingut d'intercedir en la millora de tot un seguit de temes que afecten directament les persones, i personal per l'aprenentatge continuat que et requereix.
En ser nomenada consellera de Benestar i Família per l'anterior President de la Generalitat, Pasqual Maragall, vaig prendre públicament tres grans compromisos (els podeu veure en la darrera entrada que vaig fer en aquest mateix bloc en el mes de maig). Aquests principals objectius eren: incrementar el suport i la col·laboració amb els ajuntaments, millorar l'eficàcia de les prestacions econòmiques socials i intensificar la política de protecció dels menors.
No vull pecar de pedanteria, però si que puc dir que en els tres camps hem fet molta feina. No ho dic jo, ho han dit alcaldes i entitats de l'àmbit social. Però ho dic, sobretot, perquè no ha estat una tasca exclussivament meva, sinó de tot l'equip de persones que ha treballat intensament amb mi aquest període, i en especial els alts càrrecs i personal eventual que, com jo, van assumir la responsabilitat d'estar al capdavant de la Conselleria per un període curt, però intens.
Pel que fa als Ajuntaments els convenis marc per l'any 2006 han representat un increment promitg del 37% i hem pogut tancar molts acords per al suport econòmic per a molts projectes d'infraestructures socials, amb la inversió directe o amb el compromís d'inversió de les caixes d'estalvi a través de l'obra social.
En relació a les prestacions econòmiques de caràcter social, un cop aprovada la llei amb aquest mateix enunciat en el mes de juliol, s'ha fet, per part de l'equip de la Secretaria General, molta feina. Tan és així, que en els passats mesos de novembre i desembre, les persones que perceben una pensió no contributiva (la més baixa de totes, de poc més de 300 euros al més) han pogut cobrar unes primeres entregues corresponents a l'any 2006 de més de 500 euros. Cal tenir en compte, que la llei preveia que aquests pagaments del 2006 s'havien de fer abans del 31 de desembre del 2007. D'altra banda, varem agilitzar la tasca dels equips de valoració de la discapacitat i varem preveure la posada en marxa de 10 de nous. Aquests són alguns exemples i n'hi ha més. Els convenis plurianuals amb les federacions d'entitats socials també van ser molt ben rebuts. Déu ni dó en sis mesos!, però és veritat que pel que fa a l'atenció directa a les persones que necessiten de prestacions econòmiques per discapacitat o de complements de pensió, la tasca que queda per fer encara és molta.
En el tercer gran compromís, la de millorar els protocols de coordinació per a la prevenció i actuació en cas de sospita de maltractaments a infants, també hem avançat molt. Ja en el mes de juliol varem presentar cinc eixos d'actuació de la Conselleria dels que cal destacar-ne el registre unificat de maltractaments o de sospites, els cinc equips d'atenció urgent les 24 hores de tots els dies de l'any arreu del territori per a suport als hospitals que puguin rebre un infant que hagi pogut haver patit maltracte i els protocols bilaterals entre la Direcció General d'Infància amb Salut i amb Educació.
Finalment, vull tornar a fer referència al meu darrer escrit del mes de maig en el que també deia que des de la Conselleria continuaria treballant pel meu poble, Molins de Rei. En aquest petit balanç que ara faig en el meu blog, vull també deixar constància del treball fet en aquest sentit. Dues coses a esmentar principalment: el conveni signat amb l'Ajuntament per a la construcció d'una nova llar d'avis amb unes cent places de residència i trenta de centre de dia al Barri de la Granja i l'acord de cogestió (Ajuntament-Generalitat) del Casal-Cívic de Riera Bonet, que fins ara era només de gestió directe de Benestar i Família.

Des de primers de desembre, en prendre posessió el nou Govern amb el president Montilla al capdavant, fruit del pacte de l'entesa entre el PSC, ERC i IC, pel que la Conselleria de Benestar i Família ha tornat a mans d'ERC, he tornat assumir en el Parlament de Catalunya la responsabilitat de portaveu adjunta del Grup parlamentari socialistes-cpc. També he estat designada Presidenta de la Comissió de Salut i soc membre de les comissions de Benestar i Immigració, d'Afers Institucionals, de la Comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Comissió d'Estudi de la Situació de les Persones amb Discapacitat, espais des d'on continuaré treballant per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Fins aviat!

No hay comentarios: