2.4.06

En referència a la vaga de metges

Article publicat a El Far (El Periódico) el 31-3-2006

Al Baix Llobregat hem patit durant molts anys la manca d’inversió, tant en equipaments com en recursos personals, dels anteriors Governs de la Generalitat en temes de salut.

Varem arribar a tenir metges amb més de 3000 pacients cadascun. Hi havia centres d’atenció primària que tenien esperes per a ser visitat pel teu metge de capçalera d’entre 5 i 10 dies. El panorama heretat pel nou Govern pel que fa als centres hospitalaris tampoc era millor.

En només dos anys, la Conselleria de Salut, ha desencallat el projecte i ha licitat l’obra del nou Hospital del Baix Llobregat (feia més de vint anys que el reivindicàvem). S’està portant a terme una gran inversió a l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans serà ampliat com també l’Hospital de Martorell i s’està fent el projecte d’un nou Hospital a Sant Boi de Llobregat que tindrà una àrea materno-infantil.

En atenció primària el canvi ha estat encara més ràpid. El primer any ja es va endegar un Pla de Xoc per a incrementar considerablement les plantilles tant de metges com d’infermeria. S’està dotant els ambulatoris de molta més capacitat per a fer determinades proves i evitar anar a l’hospital. A Sant Vicenç dels Horts i a Sant Andreu de la Barca, centres d’altra resolució (hospitals lleugers) amb especialistes i capacitat per a fer petites intervencions.

Aquestes són només alguns exemples de tot el que s’està millorant. És cert que partíem d’una situació de molta tensió pels professionals de la salut, però els problemes s’han abordat i s’estan solucionant. De ben segur que és difícil fer front a la gran demanda que hi ha, però, crec sincerament que, per primera vegada, tenim un Govern que afronta els problemes i els està resolent.

El dibuix és de l'amic Manel Ferré

No hay comentarios: