26.4.06

Quin és el veritable Josep Piquè?





Foto Juan Manuel Prats (publicada avui a El Periódico)
Peu de foto: "Tertulia De Madre e Iceta hablan con Enrique Curiel (derecha) y Carmen Figueras, ayer en el Senado".




Aquesta vegada, en el Senat, a més de ser membre de la Comissió mixta, també soc membre de la Ponència que ha d’elaborar l’informe sobre la proposta de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Ahir a la primera sessió de la Ponència varem rebutjar el “veto” del PP al nou Estatut.

Sorprenent Josep Piqué! Sorprenent quan ahir va fer la defensa del “veto” en nom del grup parlamentari popular a la Ponència. Pels arguments que donava, semblava que estiguéssim escoltant parlar Acebes, Zaplana o Rajoy, més que no pas Piqué. No semblava que el Josep Piqué que parlava fos el mateix que es va intervenir en el Ple del Parlament de Catalunya a finals de setembre quan es va aprovar l’Estatut.

Piqué va esgrimir ahir els arguments més rancis del Partit Popular en contra del nou Estatut. Per ell no hi ha altra nació que Espanya, va afirmar que s’introdueix una clara discriminació del català en el mon oficial i en l’àmbit públic. Va dir que amb ell, com a català, li repugna intel·lectualment tenir drets i deures diferents dels de la resta dels espanyols, fent així burda demagògia sobre el capítol I de drets i deures i cercant l’enfrontament entre Catalunya i la resta d’Espanya. Va dir, textualment, que li semblava insòlit que fonamentem drets i institucions en uns “suposats” drets històrics. És que potser no tenim una llengua pròpia i una cultura pròpia? Que potser no tenim un dret civil català? Que no tenim unes institucions pròpies i històriques,....?

Sembla mentida que sigui la mateixa persona el Piqué que ens parla a Catalunya i el que ens parla des de Madrid. La pregunta que cal fer-nos és: Quin és el veritable Josep Piqué? És el que participa i aporta suggeriments en el tràmit de la ponència al Parlament de Catalunya o bé és el “destroyer” que varem pogut veure ahir tant a la Comissió com a la Ponència en el Senat?

2 comentarios:

Cèsar Pasadas dijo...

No crec que sigui tant important preguntar-se qui és Piqué...Ja tots i totes prou ho sabem! És un personatge mediàtic amb un sou que ha estat contractat per generar polèmica-oposició davant dels mitjans de comunicació...Segurament, si un altre partit hagués tingut més ma esquerra (o calers...!) el senyor Piqué estaria en altres files...Amb tot, estic d'acord en repudiar certs comentaris seus, només faltaria!

Àlex S. S. dijo...

Piqué és Piqué: és aquell que no diu el que pensa, sino el que li han dit que digui; és aquell que margina els seus pensaments omplint-se la boca amb "alló que li toca dir". És un mercenari apenat... És Piqué.
Saludos desde Castelldefels.
Visca JSC & PSC!!
Salut.