6.3.07

En democràcia no s’hi val la venjança

Transcric aquí un article meu publicat al Singular digital d'aquest dimarts 6 de març:

Contínuament em pregunto com pot ser que el Partit Popular prengui una actitud tan irresponsable i tan indecent en la lluita contra el terrorisme d’ETA.

Perquè irresponsable i indecent és l’actitud del PP en relació la decisió de fer complir a l’etarra De Juana Chaos la seva condemna per un delicte d’amenaces en règim de presó atenuada.

El Partit Popular està disposat a tot per aconseguir tornar al Govern. Estan disposats a mentir tantes vegades com calgui. Estan disposats a aixecar les més baixes passions sense mesurar-ne les conseqüències per a la democràcia i pel conjunt del país.

Què és sinó instint de venjança contra els terroristes el que intenta aixecar el PP en contra del Govern Zapatero per tal de tenir èxit en la seva convocatòria de manifestació del proper cap de setmana? Rajoy fa una crida a reclamar venjança en contra d’un assassí sense tenir en compte res més. No importen les conseqüències que podia haver tingut la mort de De Juana com a resultat de la vaga de fam de més de 100 dies. No importa que ja hagués complert la pena pels seus 25 assassinats tal i com determinaven les lleis. No importa que la condemna que compleix sigui per un delicte d’amenaces i que ja n’hagi complert més de la meitat. No importa que s’hagi respectat escrupolosament la legalitat en canviar el règim penitenciari a presó atenuada. No importa que de no haver pres aquesta decisió s’hagués fet un màrtir d’un etarra assassí. Res de tot això importa al PP.

Aquests dies hem hagut de sentir de boca d’alts dirigents del PP coses tan terribles en democràcia com reclamar la mort d’algú, per més que aquest sigui un assassí que no hagi mostrat penediment dels seus crims. Com gosen en nom de l’Estat de dret reclamar venjança? És que en nom de l’Estat de dret podem actuar com els terroristes, com els assassins?. És que potser podem reclamar que es torni a complir una pena de presó (la dels assassinats) si legalment ja està complerta?... Malauradament, són masses els interrogants que s’obren davant d’aquestes actituds antidemocràtiques i, fins i tot, inhumanes dels populars.

L’actitud indecent i sense límits del Partit Popular contrasta enormement amb l’actuació del PSOE i de la resta de formacions polítiques democràtiques quan el PP governava a Espanya. Fins i tot, la seva actitud actual contrasta amb la que els governs Aznar van tenir, essent ministres Rajoy, Acebes, Zaplana, Piqué i Mayor Oreja pel que fa al compliment de penes i excarceracions de presos etarres, sobre tot durant l’anterior treva d’ETA. El propi De Juana Chaos va ser traslladat a la Península des d’una presó de Melilla i se li van aplicar beneficis penitenciaris per haver escrit un llibre, que precisament no demostrava cap penediment. Veritablement, un exercici de cinisme sense límits per part del PP!


Foto: Banderes franquistes en una darrera concentració convocada pel Partit Popular (El País)

1 comentario:

Can Manyes dijo...

Tienes más razon que un santo.

un beso.